Bouwkundige keuring Tonden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Tonden laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Tonden.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Tonden inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tonden afspreken

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de toepassingen van isolatie. Zo achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Tonden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Tonden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Tonden en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Hij of zij beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €440. De totale prijs wordt bepaald door meerdere punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Tonden.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Studio83 m2280 – €325
Rijwoning101 m2€345 – €365
Hoekpand141 m2€425 – €450
Twee onder één kap170 m2€455 – €480
Landhuis187 m2€515 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tonden die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Leuvenheim, Hall, Eerbeek, Laag-Soeren en Spankeren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tonden-6975

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Tonden controleert een onafhankelijk partij het woonobject. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de kopende partij te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Tonden). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Brummen loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie