Bouwkundige keuring Teteringen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Teteringen regelen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de onkosten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Teteringen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Teteringen onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Teteringen regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er lekkages zijn. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Teteringen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Teteringen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Teteringen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar loop je hele woning door. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De specialist kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €325 en €430. De prijs wordt bepaald door diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Teteringen.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Studio94 m2€300 – €315
Rijwoning122 m2€340 – €370
Hoekwoning139 m2€420 – €445
Geschakelde woning169 m2€470 – €500
Vrijstaand199 m2€530 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Teteringen die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wagenberg, Terheijden, Prinsenbeek, Willemstad en Oudemolen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-teteringen-4847

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Teteringen analyseert een objectieve specialist het gebouw. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper te informeren over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Teteringen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Breda wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie