Bouwkundige keuring Nissewaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nissewaard regelen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform lees je meer actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nissewaard.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nissewaard analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nissewaard plannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nissewaard.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nissewaard

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nissewaard (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist analyseert alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenberekening om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €400. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nissewaard.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning77 m2275 – €330
Rijwoning125 m2€355 – €375
Kopwoning137 m2€415 – €445
Twee onder één kap172 m2€455 – €505
Vrijstaand183 m2€505 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nissewaard die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Albrandswaard, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nissewaard-3214

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Nissewaard controleert een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nissewaard). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Nissewaard loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Hekelingen
 • Bouwkundige keuring Geervliet
 • Bouwkundige keuring Simonshaven
 • Bouwkundige keuring Zuidland
 • Bouwkundige keuring Abbenbroek
 • Bouwkundige keuring Heenvliet
 • Bouwkundige keuring Oudenhoorn
 • Bouwkundige keuring Spijkenisse
 • Plaats een reactie