Bouwkundige keuring Kruisland

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Kruisland inplannen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Kruisland.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kruisland bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijv. het metselwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kruisland inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Daarbij kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kruisland.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kruisland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kruisland (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een indicatie van de kosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €325 en €405. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kruisland.

Type woningOppervlaktePrijsindicatie
Appartement86 m2295 – €325
Rijtjeshuis105 m2€355 – €390
Hoekpand139 m2€400 – €440
Twee onder één kap153 m2€450 – €480
Herenhuis188 m2€530 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Kruisland die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Stampersgat, Oud Gastel, Bosschenhoofd, Hoeven en Zegge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kruisland-4756

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Kruisland checkt een neutrale deskundige het gebouw. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Kruisland). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Steenbergen loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie