Bouwkundige keuring Rheden

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Rheden inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Rheden.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rheden analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de plafonds en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rheden laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het metselwerk en en of er sprake is van lekkages. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Rheden.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rheden

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Rheden (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het onderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €465. Het kostenplaatje hangt af van diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Rheden.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje91 m2300 – €310
Rijwoning124 m2€360 – €380
Hoekhuis148 m2€400 – €445
Geschakelde woning168 m2€465 – €480
Villa182 m2€525 – €550
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rheden die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Doesburg, Brummen, Rozendaal, Westervoort en Duiven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rheden-6991

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Rheden checkt een neutrale expert het huis. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rheden). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Rheden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Ellecom
 • Bouwkundige keuring Spankeren
 • Bouwkundige keuring Laag-Soeren
 • Bouwkundige keuring De Steeg
 • Bouwkundige keuring Dieren
 • Bouwkundige keuring Velp
 • Plaats een reactie