Bouwkundige keuring Leuvenheim

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Leuvenheim laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Leuvenheim.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Leuvenheim onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leuvenheim afspreken

Heel snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en en of er lekkages zijn. Dan achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Leuvenheim.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Leuvenheim

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Leuvenheim (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €450. De prijs is gebaseerd op diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Leuvenheim.

Soort huisAantal m2Geschatte prijzen
Etagewoning83 m2290 – €315
Rijtjeshuis110 m2€350 – €365
Hoekwoning147 m2€400 – €435
Geschakelde woning153 m2€455 – €490
Vrijstaand197 m2€515 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leuvenheim die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hall, Eerbeek, Laag-Soeren, Spankeren en Ellecom.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leuvenheim-6974

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Leuvenheim bekijkt een objectieve specialist de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Leuvenheim). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Brummen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie