Bouwkundige keuring Angerlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Angerlo laten doen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Angerlo.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Angerlo analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Angerlo regelen

Heb je belang bij een analyse van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Angerlo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Angerlo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Angerlo (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De specialist beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €490. De prijs wordt bepaald door meerdere variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Angerlo.

Type huis GrootteGemiddelde kosten
Flatwoning89 m2280 – €315
Tussenwoning122 m2€360 – €385
Hoekpand141 m2€420 – €435
Twee onder één kap170 m2€455 – €500
Landhuis196 m2€525 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Angerlo die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Tonden, Leuvenheim, Hall, Eerbeek en Laag-Soeren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-angerlo-6986

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Angerlo onderzoekt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Angerlo). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Zevenaar loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie