Bouwkundige keuring de Wijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in de Wijk inplannen kan veel meerwaarde bieden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform lees je meer nuttige info over de verschillende keuringen, de kosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in de Wijk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in de Wijk checkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in de Wijk plannen

Behoefte aan meer info over de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in de Wijk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in de Wijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in de Wijk (regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €480. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in de Wijk.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Appartementje78 m2290 – €305
Tussenwoning119 m2€340 – €375
Kopwoning132 m2€425 – €445
Twee onder één kap162 m2€470 – €495
Herenhuis188 m2€505 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in de Wijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in IJhorst, Rouveen, Rogat, Nijeveen en Wanneperveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-wijk-7957

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in de Wijk bekijkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren zodra jij actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in de Wijk). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente De Wolden loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie