Bouwkundige keuring Oud Annerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oud Annerveen inplannen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oud Annerveen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oud Annerveen benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oud Annerveen afspreken

Heel snel meer info over de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het dak, dakpannen en of er sprake is van lekkages. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oud Annerveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oud Annerveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Oud Annerveen (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €415. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oud Annerveen.

Soort huisGrootteGeschatte prijs
Studio76 m2275 – €320
Tussenwoning119 m2€355 – €390
Hoekwoning145 m2€400 – €430
Geschakelde woning166 m2€455 – €485
Villa180 m2€515 – €535
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oud Annerveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Annerveenschekanaal, Meeden, Muntendam, Wildervank en Zuidbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oud-annerveen-9655

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Oud Annerveen analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht kopers gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oud Annerveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie