Bouwkundige keuring Anderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Anderen laten doen is een verstandige keuze. Zo krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Anderen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Anderen checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het voegwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Anderen regelen

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de kruipruimte en en of er sprake is van lekkages. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Anderen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Anderen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Anderen (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €335 en €455. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Anderen.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement97 m2295 – €330
Tussenwoning122 m2€335 – €390
Hoekpand132 m2€425 – €440
2-onder-1 kap156 m2€475 – €485
Herenhuis175 m2€515 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Anderen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Eexterzandvoort, Eext, Gasselte, Gieten en Balloërveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-anderen-9465

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Anderen bekijkt een objectieve expert de woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Anderen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Aa en Hunze bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie