Bouwkundige keuring Pernis Rotterdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Pernis Rotterdam regelen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Pernis Rotterdam.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Pernis Rotterdam bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pernis Rotterdam inplannen

Direct meer info over de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de vloerconstructies en en of er sprake is van lekkages. Tevens heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Pernis Rotterdam.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundige mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Pernis Rotterdam

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Pernis Rotterdam (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens staat in het document een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €430. De prijs bestaat uit allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Pernis Rotterdam.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartement90 m2290 – €305
Rijtjeshuis103 m2€355 – €380
Hoekpand147 m2€420 – €435
2-onder-1 kap171 m2€475 – €505
Villa198 m2€510 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Pernis Rotterdam die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg, Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard en Rhoon.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pernis-rotterdam-3195

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Pernis Rotterdam bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Pernis Rotterdam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Rotterdam wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie