Bouwkundige keuring Katwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Katwijk laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Katwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Katwijk benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Katwijk plannen

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en of er houtrot is. Ook kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Katwijk.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Katwijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Katwijk (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Ook bekijk je hier een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €450. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het schema hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Katwijk.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Appartement86 m2€285 – €320
Rijtjeshuis123 m2€355 – €375
Kopwoning138 m2€420 – €440
2-onder-1 kap150 m2€460 – €485
Villa194 m2€525 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Katwijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Noordwijk, Hillegom, Lisse, Haarlemmermeer en Heemstede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-katwijk-2222

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Katwijk analyseert een neutrale deskundige het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Katwijk). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Katwijk wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Valkenburg
 • Bouwkundige keuring Rijnsburg
 • Plaats een reactie