Bouwkundige keuring Hoef en Haag

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Hoef en Haag laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Hoef en Haag.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hoef en Haag controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de fundering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoef en Haag afspreken

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de groepenkasten en of er houtrot is. Zo achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hoef en Haag.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hoef en Haag

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoef en Haag (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €320 en €400. De prijs hangt af van verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hoef en Haag.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning96 m2285 – €330
Rijtjeshuis105 m2€345 – €385
Kopwoning134 m2€420 – €440
2-onder-1 kap169 m2€450 – €500
Landhuis175 m2€520 – €535
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hoef en Haag die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hagestein, Zijderveld, Everdingen, Ravenswaaij en Erichem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoef-en-haag-4125

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hoef en Haag bekijkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hoef en Haag). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Vijfheerenlanden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie