Bouwkundige keuring Baard

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Baard inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Baard.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Baard checkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baard regelen

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het leidingwerk en en of er lekkages zijn. Dan weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Baard.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Baard

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Baard (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een kostenberekening om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €325 en €455. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Baard.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Appartement96 m2280 – €310
Rijtjeshuis102 m2€345 – €385
Hoekhuis127 m2€405 – €450
2-onder-1 kap160 m2€455 – €490
Vrijstaand184 m2€515 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Baard die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Leons, Húns, Winsum, Lollum en Arum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baard-8834

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Baard checkt een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Baard). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Leeuwarden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie