Bouwkundige keuring Wassenaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wassenaar inplannen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site tref je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Wassenaar.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wassenaar benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wassenaar regelen

Op korte termijn een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Wassenaar.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wassenaar

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wassenaar (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Tevens vind je daar een schatting van de onkosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €480. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wassenaar.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartementje98 m2290 – €305
Tussenwoning116 m2€355 – €385
Hoekpand134 m2€420 – €430
Geschakelde woning151 m2€450 – €480
Vrijstaand191 m2€525 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wassenaar die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Haarlemmermeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wassenaar-2241

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Wassenaar checkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wassenaar). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Wassenaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie