Bouwkundige keuring Noordwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Noordwijk regelen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je praktische info over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Noordwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Noordwijk bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordwijk afspreken

Heel snel meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is. Tevens kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Noordwijk.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Noordwijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Noordwijk (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €480. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Noordwijk.

Soort huisGrootteGeschatte tarieven
Appartementje86 m2290 – €325
Rijtjeshuis102 m2€345 – €375
Hoekpand140 m2€425 – €440
Twee onder één kap154 m2€470 – €490
Herenhuis178 m2€525 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordwijk die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hillegom, Lisse, Haarlemmermeer, Heemstede en Bloemendaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordwijk-2201

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Noordwijk onderzoekt een neutrale partij het huis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Noordwijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noordwijk wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring De Zilk
 • Bouwkundige keuring Noordwijkerhout
 • Plaats een reactie