Bouwkundige keuring Wouwse Plantage

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wouwse Plantage inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je inzicht in de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina lees je meer alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wouwse Plantage.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wouwse Plantage analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wouwse Plantage regelen

Direct duidelijkheid over de huidige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Wouwse Plantage.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Wouwse Plantage

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wouwse Plantage (regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €305 en €450. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wouwse Plantage.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio82 m2280 – €305
Rijtjeshuis121 m2€345 – €365
Hoekhuis128 m2€420 – €430
Geschakelde woning161 m2€470 – €480
Villa185 m2€510 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wouwse Plantage die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Nispen, Wouw, Schijf, Sprundel en St. Willebrord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wouwse-plantage-4725

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Wouwse Plantage bekijkt een neutrale ingenieur het verblijf. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wouwse Plantage). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Roosendaal wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie