Bouwkundige keuring Sprundel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sprundel regelen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform kan je aan de slag met nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Sprundel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sprundel inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sprundel afspreken

Behoefte aan inzicht in de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Sprundel.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Sprundel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Sprundel (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat de conclusie van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een overzicht met de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €370. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sprundel.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartementje89 m2275 – €325
Rijwoning119 m2€345 – €365
Hoekhuis139 m2€415 – €430
Twee onder één kap174 m2€455 – €480
Herenhuis175 m2€510 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sprundel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in St. Willebrord, Oud-Vossemeer, Sint-Annaland, Stavenisse en Sint-Maartensdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sprundel-4714

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sprundel bekijkt een neutrale expert de potentiële woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Sprundel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Rucphen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie