Bouwkundige keuring Schijf

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schijf uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bekijk je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Schijf.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Schijf bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de meterkast en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schijf uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de huidige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens kom je er achter welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Schijf.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Schijf

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Schijf en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €495. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Schijf.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning82 m2285 – €305
Rijwoning111 m2€350 – €390
Kopwoning139 m2€415 – €450
Twee onder één kap171 m2€455 – €495
Villa179 m2€530 – €545
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schijf die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Sprundel, St. Willebrord, Oud-Vossemeer, Sint-Annaland en Stavenisse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schijf-4721

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Schijf onderzoekt een onpartijdige expert de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Schijf). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Rucphen loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie