Bouwkundige keuring Sterksel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Sterksel regelen is heel erg verstandig. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website verzamelen wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Sterksel.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Sterksel bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sterksel regelen

Wil jij meteen een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is. Dan weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Sterksel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Sterksel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Sterksel en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De specialist kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage staat in het document een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €475. De totaalprijs bestaat uit een aantal variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het schema hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Sterksel.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning95 m2295 – €310
Rijwoning101 m2€345 – €380
Hoekhuis128 m2€410 – €445
Twee onder één kap154 m2€450 – €485
Landhuis187 m2€525 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sterksel die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Gastel, Soerendonk, Maarheeze, Budel-Dorplein en Budel-Schoot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sterksel-6029

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Sterksel checkt een objectieve partij het verblijf. Handig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in het geval je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sterksel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Heeze-Leende wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie