Bouwkundige keuring Winterswijk Woold

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk Woold inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina tref je praktische informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Winterswijk Woold.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Winterswijk Woold benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de plafonds en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk Woold laten uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de meterkast en en de staat van de isolatie. Daarbij heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Winterswijk Woold.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Winterswijk Woold

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Winterswijk Woold (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €305 en €460. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk Woold.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning92 m2300 – €310
Tussenwoning116 m2€360 – €385
Hoekpand135 m2€400 – €450
Geschakelde woning155 m2€470 – €480
Landhuis177 m2€520 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk Woold die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo en De Heurne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-woold-7108

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Winterswijk Woold bekijkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de aspirant koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in het geval je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Winterswijk Woold). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Winterswijk loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie