Bouwkundige keuring Wouw

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Wouw regelen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Wouw.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wouw bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wouw regelen

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Wouw.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wouw

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wouw (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €350 en €455. De totale prijs hangt af van allerlei aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wouw.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Bovenwoning80 m2€295 – €325
Rijwoning116 m2€335 – €385
Hoekhuis133 m2€405 – €450
Geschakelde woning169 m2€465 – €505
Herenhuis180 m2€525 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wouw die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Schijf, Sprundel, St. Willebrord, Oud-Vossemeer en Sint-Annaland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wouw-4724

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Wouw onderzoekt een objectieve ingenieur het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wouw). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Roosendaal wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie