Bouwkundige keuring Roosendaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Roosendaal regelen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen, de prijzen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Roosendaal.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Roosendaal controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roosendaal afspreken

Direct meer info over de technische kwaliteit een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Roosendaal.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Roosendaal

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Roosendaal (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport vind je een overzicht van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €285 en €415. De totaalprijs hangt af van meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Roosendaal.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Appartement77 m2300 – €325
Rijwoning101 m2€355 – €390
Hoekwoning134 m2€415 – €445
2-onder-1 kap158 m2€455 – €500
Landhuis177 m2€510 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roosendaal die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Tholen, Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Hulst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roosendaal-4705

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Roosendaal bekijkt een neutrale partij het woonhuis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woning dat je wilt verkopen. Zo verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Roosendaal). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Roosendaal doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Wouw
 • Bouwkundige keuring Nispen
 • Bouwkundige keuring Wouwse Plantage
 • Bouwkundige keuring Heerle
 • Bouwkundige keuring Moerstraten
 • Plaats een reactie