Bouwkundige keuring St. Willebrord

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in St. Willebrord inplannen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in St. Willebrord.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in St. Willebrord controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in St. Willebrord inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in St. Willebrord.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in St. Willebrord

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in St. Willebrord (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niets en maakt geen schade. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat de conclusie van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €435. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in St. Willebrord.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning100 m2285 – €305
Rijtjeshuis122 m2€345 – €365
Kopwoning144 m2€425 – €435
Twee onder één kap156 m2€470 – €500
Villa188 m2€525 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in St. Willebrord die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oud-Vossemeer, Sint-Annaland, Stavenisse, Sint-Maartensdijk en Scherpenisse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-st-willebrord-4711

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in St. Willebrord checkt een onafhankelijk specialist het gebouw. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant als je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in St. Willebrord). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Rucphen loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie