Bouwkundige keuring Nispen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nispen inplannen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Nispen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nispen controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de dakconstructie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nispen afspreken

Wil je snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nispen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nispen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nispen (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien staat in het document een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €455. De totaalprijs is afhankelijk van verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nispen.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning89 m2€280 – €320
Tussenwoning108 m2€350 – €375
Hoekpand141 m2€410 – €450
2-onder-1 kap162 m2€460 – €495
Villa191 m2€525 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nispen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wouw, Schijf, Sprundel, St. Willebrord en Oud-Vossemeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nispen-4725

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Nispen controleert een objectieve partij het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nispen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Roosendaal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie