Bouwkundige keuring Hoogvliet Rotterdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoogvliet Rotterdam laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Hoogvliet Rotterdam.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hoogvliet Rotterdam checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het stucwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogvliet Rotterdam afspreken

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hoogvliet Rotterdam.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hoogvliet Rotterdam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hoogvliet Rotterdam en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Hij of zij gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €480. De prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hoogvliet Rotterdam.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning82 m2285 – €310
Rijtjeshuis123 m2€340 – €385
Hoekhuis150 m2€410 – €445
Geschakelde woning151 m2€455 – €490
Landhuis193 m2€525 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogvliet Rotterdam die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Rozenburg, Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon en Maasland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogvliet-rotterdam-3193

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hoogvliet Rotterdam analyseert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Slim, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hoogvliet Rotterdam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Rotterdam doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie