Bouwkundige keuring Poortugaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Poortugaal uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Poortugaal.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Poortugaal analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Poortugaal afspreken

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de fundering en en of er sprake is van lekkages. Daarbij weet je wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Poortugaal.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Poortugaal

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Poortugaal (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een kostenberekening om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €400. De totale prijs bestaat uit allerlei punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Poortugaal.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning97 m2275 – €310
Tussenwoning110 m2€350 – €375
Hoekhuis129 m2€420 – €440
Twee onder één kap169 m2€460 – €490
Herenhuis200 m2€505 – €555
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Poortugaal die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon, Maasland, Hoek van Holland en Heerjansdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-poortugaal-3171

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Poortugaal controleert een neutrale partij het gebouw. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Poortugaal). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Albrandswaard maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie