Bouwkundige keuring Berg en Terblijt

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Berg en Terblijt regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Berg en Terblijt.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Berg en Terblijt bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het dak, dakpannen en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berg en Terblijt inplannen

Op korte termijn een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Berg en Terblijt.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Berg en Terblijt

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Berg en Terblijt en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €340 en €445. De totale prijs hangt af van meerdere facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Berg en Terblijt.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning87 m2285 – €325
Rijwoning107 m2€350 – €390
Hoekwoning129 m2€420 – €450
Twee onder één kap171 m2€475 – €505
Landhuis179 m2€520 – €560
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Berg en Terblijt die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wijlre, Ransdaal, Scheulder, Schin op Geul en Valkenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berg-en-terblijt-6325

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Berg en Terblijt checkt een onpartijdige partij het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Berg en Terblijt). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Valkenburg aan de Geul maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie