Bouwkundige keuring Biervliet

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Biervliet inplannen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je nuttige info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Biervliet.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Biervliet controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Biervliet afspreken

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan het leidingwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Biervliet.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Biervliet

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Biervliet (regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €315 en €480. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Biervliet.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Appartement89 m2285 – €310
Rijtjeshuis113 m2€355 – €370
Kopwoning150 m2€425 – €430
Twee onder één kap156 m2€450 – €490
Herenhuis199 m2€510 – €535
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Biervliet die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Schoondijke, Hoofdplaat, Breskens, Nieuwvliet en Groede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-biervliet-4521

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Biervliet bekijkt een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Biervliet). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Terneuzen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie