Bouwkundige keuring Rozenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rozenburg regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Rozenburg.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Rozenburg controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rozenburg regelen

Wil je snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Rozenburg.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Rozenburg

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Rozenburg (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het object in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €370. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rozenburg.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Appartement87 m2280 – €330
Tussenwoning102 m2€350 – €390
Hoekpand131 m2€400 – €440
2-onder-1 kap151 m2€450 – €480
Landhuis195 m2€505 – €555
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rozenburg die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon, Maasland en Hoek van Holland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rozenburg-3180

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Rozenburg bekijkt een objectieve deskundige het verblijf. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Rozenburg). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie