Bouwkundige keuring Rhoon

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Rhoon laten doen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Rhoon.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Rhoon controleert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rhoon plannen

Wil jij meteen een indicatie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Rhoon.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Rhoon

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Rhoon (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een schatting van de onkosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €420. De totale prijs is afhankelijk van diverse punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het schema hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Rhoon.

Soort woningGrootteGeschatte prijzen
Appartement96 m2290 – €330
Tussenwoning122 m2€355 – €375
Kopwoning130 m2€400 – €435
Geschakelde woning156 m2€450 – €490
Villa181 m2€515 – €560
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rhoon die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Maasland, Hoek van Holland, Heerjansdam, Goudriaan en Ottoland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rhoon-3161

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Rhoon onderzoekt een onpartijdige deskundige het huis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Rhoon). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Albrandswaard maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie