Bouwkundige keuring De Cocksdorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in De Cocksdorp uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in De Cocksdorp.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in De Cocksdorp onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de riolering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Cocksdorp uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in De Cocksdorp.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in De Cocksdorp

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Cocksdorp (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De expert kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €285 en €435. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het bijgaande overzicht verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in De Cocksdorp.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje77 m2280 – €330
Rijwoning119 m2€335 – €370
Hoekhuis125 m2€400 – €450
Twee onder één kap167 m2€450 – €485
Herenhuis191 m2€530 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Cocksdorp die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in De Waal, Oudeschild, Den Burg, Huisduinen en Julianadorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-cocksdorp-1795

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in De Cocksdorp bekijkt een onpartijdige ingenieur het huis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in De Cocksdorp). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Texel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie