Bouwkundige keuring Kattendijke

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kattendijke laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform tref je praktische info over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Kattendijke.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kattendijke inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kattendijke plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is. Tevens krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Kattendijke.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kattendijke

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kattendijke (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij vind je in het rapport een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €275 en €445. De prijs wordt bepaald door verschillendepunten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Kattendijke.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning90 m2300 – €315
Tussenwoning119 m2€340 – €380
Hoekpand137 m2€420 – €430
Geschakelde woning158 m2€475 – €500
Landhuis183 m2€530 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kattendijke die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke, Lewedorp en Nieuwdorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kattendijke-4474

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Kattendijke checkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd zodra jij interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kattendijke). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Goes wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie