Bouwkundige keuring Rozendaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Rozendaal inplannen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite tref je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Rozendaal.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Rozendaal inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rozendaal regelen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de dakbedekking en of er houtrot is. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Rozendaal.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Rozendaal

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Rozendaal en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de observaties en eventuele gebreken. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €395. De totale prijs is gebaseerd op meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Rozendaal.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning93 m2300 – €325
Tussenwoning125 m2€350 – €365
Kopwoning136 m2€400 – €445
Twee onder één kap174 m2€475 – €490
Landhuis194 m2€530 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rozendaal die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Westervoort, Duiven, Zevenaar, Renkum en Arnhem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rozendaal-6961

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Rozendaal controleert een onafhankelijk partij de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Rozendaal). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Rozendaal doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie