Bouwkundige keuring Dedgum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Dedgum inplannen kan veel meerwaarde bieden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite tref je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Dedgum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Dedgum inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het leidingwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dedgum regelen

Direct een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Dedgum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Dedgum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Dedgum (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige checkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De specialist gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een kostenberekening om het verblijf in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €330 en €405. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het schema hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Dedgum.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning75 m2275 – €315
Rijtjeshuis107 m2€335 – €380
Hoekpand140 m2€420 – €430
Twee onder één kap151 m2€460 – €495
Vrijstaand195 m2€510 – €560
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dedgum die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Parrega, Hieslum, Ferwoude, Exmorra en Allingawier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dedgum-8764

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Dedgum controleert een objectieve ingenieur de woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Dedgum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie