Bouwkundige keuring Zevenaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zevenaar laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zevenaar.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zevenaar checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de ventilatie en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zevenaar laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de dakbedekking en en de staat van de isolatie. Daarbij kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Zevenaar.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook handige uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zevenaar

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zevenaar en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €280 en €410. De totale prijs is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zevenaar.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning79 m2290 – €310
Tussenwoning106 m2€340 – €365
Hoekhuis126 m2€425 – €450
Twee onder één kap161 m2€475 – €505
Landhuis181 m2€520 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zevenaar die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Renkum, Arnhem, Ede, Wageningen en Lingewaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zevenaar-6902

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Zevenaar bekijkt een neutrale ingenieur het huis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zevenaar). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Zevenaar loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Angerlo
 • Bouwkundige keuring Giesbeek
 • Bouwkundige keuring Lathum
 • Bouwkundige keuring Herwen
 • Bouwkundige keuring Lobith
 • Bouwkundige keuring Tolkamer
 • Bouwkundige keuring Babberich
 • Bouwkundige keuring Pannerden
 • Bouwkundige keuring Aerdt
 • Plaats een reactie