Bouwkundige keuring Arnhem

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Arnhem laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder tref je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Arnhem.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Arnhem bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Arnhem afspreken

Heel snel inzicht in de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Arnhem.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Arnhem

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Arnhem (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De expert analyseert alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenindicatie om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €370. De totale prijs is afhankelijk van verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Arnhem.

Soort woningGrootteGemiddelde onkosten
Bovenwoning95 m2295 – €305
Rijtjeshuis110 m2€360 – €390
Hoekhuis148 m2€405 – €435
2-onder-1 kap160 m2€475 – €485
Villa186 m2€525 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Arnhem die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Ede, Wageningen, Lingewaard, Overbetuwe en West Maas en Waal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-arnhem-6825

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Arnhem controleert een onafhankelijk specialist het huis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Arnhem). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Arnhem wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie