Bouwkundige keuring Halderberge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Halderberge laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie bieden wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Halderberge.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Halderberge benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kruipruimte en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Halderberge afspreken

Heel snel meer info over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Halderberge.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Halderberge

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Halderberge en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast staat in het document een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €345 en €435. De totaalprijs bestaat uit een aantal aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Halderberge.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Flatwoning85 m2300 – €315
Tussenwoning111 m2€335 – €390
Hoekhuis131 m2€425 – €440
Twee onder één kap156 m2€465 – €485
Herenhuis191 m2€520 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Halderberge die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Rucphen, Roosendaal, Tholen, Steenbergen en Woensdrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-halderberge-4731

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Halderberge bekijkt een onafhankelijk specialist het gebouw. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Halderberge). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Halderberge wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Oudenbosch
 • Bouwkundige keuring Hoeven
 • Bouwkundige keuring Bosschenhoofd
 • Bouwkundige keuring Oud Gastel
 • Bouwkundige keuring Stampersgat
 • Plaats een reactie