Bouwkundige keuring s-Hertogenbosch

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in s-Hertogenbosch uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in s-Hertogenbosch.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in s-Hertogenbosch inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Hertogenbosch uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in s-Hertogenbosch.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in s-Hertogenbosch

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in s-Hertogenbosch (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je hier een schatting van de onkosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €375. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in s-Hertogenbosch.

Soort woningOppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje93 m2285 – €320
Rijwoning123 m2€335 – €370
Hoekpand142 m2€420 – €430
Geschakelde woning174 m2€475 – €505
Herenhuis188 m2€510 – €555
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in s-Hertogenbosch die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Loon op Zand, Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau en Dongen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-hertogenbosch-5222

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in s-Hertogenbosch controleert een onafhankelijk expert de potentiële woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in s-Hertogenbosch). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente s-Hertogenbosch maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Geffen
 • Bouwkundige keuring Nuland
 • Bouwkundige keuring Rosmalen
 • Plaats een reactie