Bouwkundige keuring Belt-Schutsloot

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Belt-Schutsloot laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Belt-Schutsloot.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Belt-Schutsloot controleert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Belt-Schutsloot afspreken

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Belt-Schutsloot.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Belt-Schutsloot

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Belt-Schutsloot (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €390. De prijs wordt bepaald door allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Belt-Schutsloot.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning81 m2300 – €305
Rijwoning105 m2€340 – €370
Hoekhuis140 m2€415 – €435
2-onder-1 kap169 m2€460 – €485
Villa194 m2€530 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Belt-Schutsloot die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Zwartsluis, Hasselt, Laag Zuthem, Wittelte en Geeuwenbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-belt-schutsloot-8066

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Belt-Schutsloot analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Belt-Schutsloot). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Steenwijkerland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie