Bouwkundige keuring Moergestel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Moergestel laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bekijk je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Moergestel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Moergestel analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de ventilatie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Moergestel plannen

Wil jij meteen een indicatie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Moergestel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Moergestel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Moergestel en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je daar een kostenberekening om het woonobject in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €285 en €400. De totale prijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Moergestel.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Appartementje93 m2300 – €320
Tussenwoning117 m2€360 – €380
Hoekwoning129 m2€405 – €450
Twee onder één kap161 m2€450 – €495
Landhuis187 m2€510 – €555
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Moergestel die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Heukelom, Berkel-Enschot, Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-moergestel-5066

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Moergestel checkt een objectieve specialist het huis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Moergestel). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oisterwijk wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie