Bouwkundige keuring Roodeschool

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Roodeschool laten doen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie tref je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Roodeschool.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Roodeschool benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roodeschool laten uitvoeren

Wil je snel een analyse van de huidige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Roodeschool.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Roodeschool

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Roodeschool (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €385. Het kostenplaatje hangt af van verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Roodeschool.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartementje98 m2300 – €330
Rijtjeshuis108 m2€355 – €370
Hoekwoning141 m2€425 – €445
Geschakelde woning174 m2€475 – €505
Herenhuis195 m2€510 – €550
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roodeschool die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Uithuizermeeden, Uithuizen, Eemshaven, Hornhuizen en Kloosterburen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roodeschool-9983

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Roodeschool checkt een neutrale specialist het verblijf. Verstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Roodeschool). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Het Hogeland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie