Bouwkundige keuring Westerkwartier

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Westerkwartier laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website lees je meer actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Westerkwartier.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Westerkwartier controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerkwartier afspreken

Wil je snel een analyse van de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Westerkwartier.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Westerkwartier

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Westerkwartier (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en schroeft niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Ook bekijk je hier een kostenberekening om het huis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €390. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Westerkwartier.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Etagewoning76 m2285 – €330
Rijtjeshuis103 m2€355 – €385
Hoekwoning131 m2€400 – €440
2-onder-1 kap158 m2€460 – €490
Herenhuis189 m2€505 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerkwartier die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Groningen, Westerwolde, Oldambt, Pekela en Veendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerkwartier-9861

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Westerkwartier checkt een neutrale deskundige het huis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Westerkwartier). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Westerkwartier bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Garnwerd
 • Bouwkundige keuring Saaksum
 • Bouwkundige keuring Ezinge
 • Bouwkundige keuring Feerwerd
 • Bouwkundige keuring Visvliet
 • Bouwkundige keuring Grootegast
 • Bouwkundige keuring Sebaldeburen
 • Bouwkundige keuring Doezum
 • Bouwkundige keuring Kornhorn
 • Bouwkundige keuring Opende
 • Bouwkundige keuring Lutjegast
 • Bouwkundige keuring Kommerzijl
 • Bouwkundige keuring Den Ham
 • Bouwkundige keuring Oldehove
 • Bouwkundige keuring Niehove
 • Bouwkundige keuring Lauwerzijl
 • Bouwkundige keuring Noordhorn
 • Bouwkundige keuring Briltil
 • Bouwkundige keuring Enumatil
 • Bouwkundige keuring Oldekerk
 • Bouwkundige keuring Niekerk
 • Bouwkundige keuring Lucaswolde
 • Bouwkundige keuring Lettelbert
 • Bouwkundige keuring Aduard
 • Bouwkundige keuring Den Horn
 • Bouwkundige keuring Niezijl
 • Bouwkundige keuring Grijpskerk
 • Bouwkundige keuring Pieterzijl
 • Bouwkundige keuring Midwolde
 • Bouwkundige keuring Tolbert
 • Bouwkundige keuring Boerakker
 • Bouwkundige keuring Marum
 • Bouwkundige keuring Nuis
 • Bouwkundige keuring Niebert
 • Bouwkundige keuring Jonkersvaart
 • Bouwkundige keuring De Wilp
 • Plaats een reactie