Bouwkundige keuring Tinallinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Tinallinge laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina lees je meer praktische info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Tinallinge.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Tinallinge controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tinallinge inplannen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Tinallinge.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in maart 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Tinallinge

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Tinallinge en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €490. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendepunten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Tinallinge.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje88 m2285 – €320
Rijwoning108 m2€335 – €385
Hoekhuis150 m2€400 – €450
2-onder-1 kap153 m2€465 – €495
Herenhuis186 m2€505 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tinallinge die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Baflo, Borgsweer, Termunterzijl, Termunten en Woldendorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tinallinge-9954

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Tinallinge controleert een objectieve ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Tinallinge). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie