Bouwkundige keuring Rheezerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rheezerveen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website lees je meer informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Rheezerveen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Rheezerveen benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de gevel en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rheezerveen inplannen

Wil jij meteen inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en of er lekkages zijn. Tevens achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Rheezerveen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Rheezerveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Rheezerveen (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Deze persoon gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €325 en €370. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Rheezerveen.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje81 m2€275 – €305
Rijwoning105 m2€355 – €365
Hoekpand133 m2€425 – €445
Geschakelde woning169 m2€465 – €495
Landhuis187 m2€505 – €550
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rheezerveen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Heemserveen, Diffelen, Rheeze, Hoogenweg en Venebrugge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rheezerveen-7797

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Rheezerveen analyseert een onpartijdige expert het woonhuis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand die binnenkort op de markt komt. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant in het geval je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Rheezerveen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hardenberg loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie