Bouwkundige keuring Waalre

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Waalre uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Waalre.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Waalre bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waalre regelen

Op korte termijn meer info over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Waalre.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Waalre

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Waalre (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De expert checkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een tariefoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €495. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Waalre.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Appartement82 m2280 – €325
Tussenwoning100 m2€335 – €380
Hoekhuis148 m2€420 – €430
Twee onder één kap150 m2€475 – €485
Vrijstaand186 m2€505 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waalre die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel en Eersel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waalre-5582

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Waalre onderzoekt een onpartijdige partij het verblijf. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld als je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Waalre). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Waalre wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie