Bouwkundige keuring Sittard-Geleen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Sittard-Geleen regelen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Sittard-Geleen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sittard-Geleen checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het stucwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sittard-Geleen uitvoeren

Heb je belang bij een indicatie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan het schilderwerk en of er houtrot is. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Sittard-Geleen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sittard-Geleen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Sittard-Geleen (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €320 en €385. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Sittard-Geleen.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Etagewoning84 m2280 – €325
Tussenwoning108 m2€360 – €370
Hoekhuis147 m2€415 – €440
2-onder-1 kap167 m2€455 – €505
Landhuis186 m2€525 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sittard-Geleen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Echt-Susteren, Leudal, Roerdalen, Roermond en Nederweert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sittard-geleen-6153

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Sittard-Geleen checkt een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Sittard-Geleen). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Sittard-Geleen loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het woonobject. Eventuele problemen worden direct benoemd. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Born
 • Bouwkundige keuring Buchten
 • Bouwkundige keuring Holtum
 • Bouwkundige keuring Papenhoven
 • Bouwkundige keuring Obbicht
 • Bouwkundige keuring Grevenbicht
 • Bouwkundige keuring Sittard
 • Bouwkundige keuring Limbricht
 • Bouwkundige keuring Einighausen
 • Bouwkundige keuring Guttecoven
 • Bouwkundige keuring Munstergeleen
 • Bouwkundige keuring Windraak
 • Bouwkundige keuring Geleen
 • Plaats een reactie