Bouwkundige keuring Punthorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Punthorst inplannen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Punthorst.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Punthorst controleert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de groepenkasten en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Punthorst afspreken

Heel snel een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Punthorst.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Punthorst

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Punthorst en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €390. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Punthorst.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning100 m2275 – €305
Rijwoning122 m2€335 – €375
Hoekhuis125 m2€425 – €450
Geschakelde woning157 m2€465 – €505
Vrijstaand185 m2€530 – €535
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Punthorst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Nieuwleusen, Balkbrug, Drogteropslagen, Dedemsvaart en Brucht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-punthorst-7715

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Punthorst checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een huis dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Punthorst). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Staphorst maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie