Bouwkundige keuring Rottevalle

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Rottevalle uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Rottevalle.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Rottevalle benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rottevalle plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Rottevalle.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rottevalle

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Rottevalle en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €450. De totale prijs hangt af van een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rottevalle.

WoonobjectGrootteGemiddelde kosten
Bovenwoning89 m2280 – €320
Rijtjeshuis107 m2€350 – €370
Hoekwoning150 m2€415 – €445
2-onder-1 kap163 m2€475 – €495
Villa177 m2€505 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rottevalle die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in De Tike, Opeinde, Nijega, De Veenhoop en Smalle Ee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rottevalle-9221

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Rottevalle bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Rottevalle). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Smallingerland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie