Bouwkundige keuring De Tike

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in De Tike laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in De Tike.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in De Tike bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Tike uitvoeren

Behoefte aan meer info over de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Dan kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in De Tike.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in De Tike

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in De Tike (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €280 en €460. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in De Tike.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Studio86 m2280 – €305
Tussenwoning115 m2€340 – €390
Hoekwoning130 m2€425 – €435
Geschakelde woning174 m2€465 – €495
Villa194 m2€520 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in De Tike die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Opeinde, Nijega, De Veenhoop, Smalle Ee en De Wilgen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-tike-9219

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in De Tike onderzoekt een objectieve deskundige het woonhuis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in De Tike). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Smallingerland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie